Vardagsrummet bör visa såväl din estetiska sida som vara rummet som välkomnar gäster samt vara ditt mysiga krypin en regnig dag. Att få ihop detta i en mysig och trivsam miljö är inte lätt, i synnerhet med begränsad budget. Här får du några tips på hur du kan lyckas med ditt vardagsrum!

 

Planera och strukturera
Innan du börjar med din renovering bör du slå fast vad du vill uppnå. Bra frågor att börja med är: Vad är dina designmål? Hur stort område ska du arbeta med och hur kan rummets rymd användas på bäst sätt? Vilka detaljer är viktigast för dig? Vill du ha en specifik soffa eller tv-bänk kan det vara rätt att utgå från den specifika möbeln. Tänk även på vilka detaljer/möbler du vill behålla och vilka du vill byta ut.

 

Ljus & tapeter
Våga vägra vita väggar. Det är ditt vardagsrum och strunta därmed i generella inredningsregler du hört. Gå på din magkänsla för att få ett vardagsrum för dig, ingen annan vet hur du vill ha ditt vardagsrum. Om du fastnar för en viss färg eller ett specifikt mönster är det den tapeten du ska välja. På Bygghemma.se finns det över
3 000 unika tapeter att välja mellan. En perfekt start för ditt renoveringsprojekt!

En ofta avgörande faktor för ett lyckat resultat är belysningen. Här finns inspiration för flera olika sorters lösningar för belysning och ljussättning, allt från spotlights till downlights och lampskärmar för att du ska hitta rätt belysning för dig.

För att få rätt belysning krävs även ett samspel med väggarnas färg. Det är en stor fördel att välja en tapet med tanke på ljussättningen du tänkt dig.

 

Kvalitet före kvantitet
Kom ihåg att ”Less is more”. Se till att ditt vardagsrum är luftigt och inte fullt av diverse inredningsdetaljer eller möbler. Vardagsrummet är en yta att socialisera samt mysa i. Förstör inte ”luftkänslan” med onödiga detaljer utan prioritera det som är viktigt för dig. Välj ut 3-4 möbler att utgå från.

Soffan är ofta en central del av vardagsrummet och på Furniturebox.se finns över 2000 olika soffor till bra priser. Lite inspiration för olika fina soffor i olika prisklasser:

 

 

 

 

 

 

Den där tv:n
Det finns ofta två läger när det kommer till tv:n plats i vardagsrummet. I det ena lägret finns de som vill ha tv:n som en central del av sitt vardagsrum medan i det andra lägret finns de som vill gömma tv:n helt.

Ser du tv:n som en central del av ditt vardagsrum bör du ackompanjera din tv med en tv-bänk.

Om du däremot mer siktar på att uppnå både mysfaktor och ett socialt rum är det ofta bra att försöka dölja tv:n. Vill du spara pengar på att inte gömma din tv i ett tv-skåp är det ofta en bra lösning att ta bort synligheten för tv:n genom att arrangera tavlor och fotografier kring tv-skärmen. Även om tv:n fortfarande syns blir den inte lika framträdande för ögat då den blir del av ett större arrangemang.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media 
– en del av Upsala Nya Tidning