Det visar Valueguards boprisindex för Uppsala som tagits fram på uppdrag av Widerlöv & Co. Bostadsrättspriser sjönk med 0,1 procent och villapriserna med 1,1 procent.

Utbudet på bostäder var stort under månaden. 770 bostadsrätter var till salu och antal villor var 122. Det är dock betydligt färre objekt än vid samma tidpunkt förra året. Då fanns det 880 bostadsrätter och 150 villor till salu i Uppsala.

– I februari förra året genomfördes fler affärer än i år. Det beror på det skärpta amorteringskravet som infördes 1 mars förra året och att det var många som ville sälja innan det trädde i kraft. Vi räknar med att försäljningsvolymerna kommer att bli jämnare under våren i år och att priserna i huvudsak kommer att röra sig i sidled, säger Tomas Widerlöv, vd på Widerlöv & Co, i ett nyhetsbrev från företaget.

– Det känns som att marknaden börjat tina upp en del den senaste tiden. Det kommer fler besökare på våra visningar nu jämfört med i höstas och det är fler bostäder som säljs efter budgivning eller innan visning, säger Tomas Widerlöv.