I mobilen och på internet har det sedan några år tillbaka gått att se flera bostäder i VR (virtualreality) hos olika mäklare.

– Här i Uppsala har tekniken inte riktigt fått fäste än men vi ser att den blir populärare. Det är ett bra sätt att utanför visningar och dygnet runt få uppleva en lägenhet, säger AnnaSara Sundqvist Wolf, vd och fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Uppsala.

Det byggs som aldrig förr i Uppsala och AnnaSara Sundqvist Wolf berättar att man ser en stor inflyttningstrend som inte kommer att sina i närtid.

– Det finns många nyproducerade bostäder i Uppsala och det är främst där vi använt oss av VR-visningar. Många som väljer nyproduktion är människor som väljer att flytta hit från hela landet eller andra delar av världen. För dem är det svårare att medverka på visningar och då underlättar tekniken.

Hon fortsätter berätta att den virtuella bilden av en bostad är mer rättvis än fotografier.

– Det är mycket lättare att få en upplevelse av bostaden, hur planlösningen är och man får även en bra uppfattning av utsikten.

Trots att framtidens bostadsvisningar verkar stavas "VR" och användningen av tekniken kommer att öka så är AnnaSara Sundqvist Wolf övertygad om att inget slår den fysiska upplevelsen.

– Det kommer alltid att vara jätteviktigt att man går på en riktig visning och upplever bostaden med alla sinnen.