Många förväntansfulla åhörare hade kommit till stora salen på Uppsala Konsert och Kongress på tisdagen. The Scary Guy var en av flera föreläsare under näringslivsdagen "Uppsala tar ansvar".

– Det krävs lite mod för att sitta längst fram, sade en av åhörarna på första raden innan föreläsningen drog igång.

Vill man inte prata inför en stor publik så stämmer detta bra, The Scary Guy interagerade nämligen från första stund med publiken genom att hälsa på några på första raden och ge dem en kram.

– Jag försöker alltid att få 16 kramar från olika personer varje dag. Jag försökte det här i Uppsala, men gissa vad som hände? Folk sprang, säger han med ett skratt.

The Scary Guy kommer från Minnesota i USA och har åkt runt och föreläst sedan år 1998. Han vill med sina föreläsningar eliminera hat, våld och fördomar världen över. Han har själv mött en rad fördomar genom åren.

– Folk har trott att jag suttit i fängelse, att jag sålt droger, eller att jag är en brottare.

Han pratar om hur mycket ett negativt ord kan påverka en.

– Vi människor föds inte negativa. Ett litet barn lär sig genom att titta på andra människor, de ser dem bråka och de ser dem slåss. De lär sig hur man hatar människor, säger The Scary Guy.

Han utmanade alla i publiken att testa "7 days and 7 nights Challenge", vilket innebär att inte säga någonting negativt om en annan person, och inte kalla någon annan person än för dess riktiga namn, under sju dygn. Genom att försöka leva efter det menar han att man kan sluta reagera på när folk kallar en för elaka saker, och på så sätt sluta sprida negativiteten vidare.

– Om inte alla reagerade på olika saker, hade vi kunnat ha världsfred.

LÄS MER: Uppsala tar ansvar i dag