Insändare Jag lämnar idag Liberalerna med omedelbar verkan.

Liberalernas partistyrelse har valt att peta EU-parlamentarikern Cecilia Wikström från förstaplatsen på partiets EU-lista.

Detta blir sannolikt sista spiken i kistan för ett parti i fritt fall. Det är den nuvarande partiledningen som bär hela ansvaret för detta ideologiska och demokratiska totalhaveri.

Valberedningen, partistyrelsen och framför allt Maria Arnholm och Jan Björklund har ängsligt vänt kappan efter vinden så fort media börjar skriva om detta. Samtliga har tidigare gett ett OK till Cecilia Wikström att ha uppdragen, men så fort media frågar om detta fegar de ur och smiter från sitt ansvar.

Den avgående partiledningens ryggradslösa agerande fullbordar därmed nedläggningen av ett parti som förr stod upp för liberala värderingar och sunt förnuft.

När slutade Liberalerna att tycka att politiker ska ha förankring i världen utanför politiken?

När slutade Liberalerna tycka att man ska kunna få tjäna bra om man är duktig?

När slutade Liberalerna tycka att det är bra med fler kvinnliga styrelseledamöter i börsbolag?

Och när slutade Liberalernas partistyrelse lyssna på medlemmarna som med en förkrossande majoritet ville ha Cecilia Wikström som förstanamn på EU-listan?

Liberalerna är ett parti i kris, en kris som är självförvållad av partiledningen. Samma partiledning som har raserat både väljarstödet och förtroendet för partiet. Partiledningens agerande leder troligen till att Liberalerna åker ur EU-parlamentet. Liberalerna, Sverige och EU-parlamentet förlorar sin bästa kvinnliga parlamentariker.

Jag gick med i Folkpartiet 1977, för 42 år sedan, och har haft många olika förtroendeuppdrag under åren. Idag känner jag inte igen mitt parti.

Därför lämnar jag med omedelbar verkan Liberalerna. Partiledningen har helt tappat bort sin liberala kompass.