Insändare ”Dra fittan i grus vi drar el i horhus”! ”Era döttrar kommer inte hem i kväll”! Så skrev några ny­bakade studenter på banderoller i samband med studentfirandet vid Ekebygymnasiet häromdagen!

LÄS MER: Sexism spreds på studentflaken

Hur är detta möjligt? Varifrån kommer sådana tankar och impulser? Varför vill man visa upp just detta? Och hur kan uppslagen finnas i huvudet på unga människor över huvud taget? Rektor urskuldar sig med att när många unga män samlas så växer samtidigt en machokultur! Direkt struntprat! Och skamligt mot de unga som inte ställer upp på detta!

”Oförskämt, omoget och barnsligt” säger Uppsalapolisens presstalesperson om banderollerna! Lätt att hålla med om!

Var finns de goda manliga ­förebilderna för dessa unga män? Har man inte kunnat ana eller se tendenser under utbildningens gång? Vuxna i dessa unga mäns närhet har ansvar för att uppmärksamma, påpeka och lägga till rätta! Där ingår även skolan! Detta har med bildning och utbildning att göra!

Nu har naturligtvis de unga som skrev detta ett eget ansvar och studentkortegen är privat och därmed svår att påverka från skolan, men man måste ändå undra?

Att som skolans rektor nedvärdera elever och trivialisera den här sortens beteenden och är minst sagt sorgligt och beklämmande!

Ni förstör för er själva pojkar! Men också för andra!