– Jag har alltid tyckt om att berätta historier inför publik. Det var också det som lockade mig med prästyrket. Men när jag hade läst teologi i fem år så började jag tycka att svenska kyrkan inte skötte sitt uppdrag så bra, berättar hon.

Som barn hade hon haft roligt åt sin farfars trollkonster. Och när Caroline Ravn kom i kontakt med Tom Stone, en av Sveriges skickligaste trollkarlar och en del av gruppen Stockholm magic, började hon hitta tillbaka till sina magiska rötter. Efter några år som församlingsarbetare i Skåne sa hon upp sig för att satsa på trolleriet. Tom Stone är numera hennes mentor.

– En trollkarls uppgift är inte att dölja sin hemlighet för publiken utan att bevara hemligheten åt dem, det är en inställning som jag har fått från farfar, säger Caroline Ravn.

– Det handlar om att ge publiken en trevlig stund, där den kan njuta och koppla av. De ska dock ha känslan av att de inte kan titta bort en sekund, för då missar de något.

Hon tog farfaderns efternamn, ursprungligen hette hon Caroline Nilsson men tyckte inte att det höll som artistnamn. Dessutom kunde det förväxlas med en annan kvinnlig trollerikonstnärs och det vore ju synd när de är så få i Sverige. Det finns bara ett par till som är professionella.

Karriären har gått raskt uppåt för Caroline Ravn. Under fem år har hon hunnit bli silvermedaljör tre gånger, två i svenska mästerskapen i trolleri och ett i nordiska mästerskapen.

Scenshowen ”When the magic happens” hade urpremiär på Södra teatern 2018. Regissör var Nalle Laanela, som regisserat Joe Laberos shower. Sedan har hon turnerat med den showen, bland annat gett den på Reginateatern i Uppsala.

Numera undervisar hon också på trollerikongresser runt om i världen. Nästa är i maj. En ny scenshow, med planerad Stockholmspremiär i februari 2020, är under utveckling. Hon skriver manus själv och regissör är Marika Lagercrantz.

– Om min förra show var som en viskning så är min kommande föreställning mer som ett rop. Nu vågar jag ta plats på scenen på ett annat sätt, säger Caroline Ravn.

På festivalinvigningen ska hon göra några nummer från den tidigare showen, samt eventuellt prova ett helt nytt.

– Vi får se hur det går, jag håller på och förbereder. Som i allt jag gör ligger fokus på humor. Det känns som en ära att dela Reginateaterns scen med de andra artisterna på invigningskvällen!