Enköpings kommunen arrangerar en rad aktiviteter. Vad sägs om vinterfestival, robotäventyr eller konstvisning för de minsta?

Det finns massor av saker att göra. Som en del av Öppen aktivitet kan man till exempel prova på luftgevärsskytte med Södra Trögds Skyttegille i Veckholms luftvapenhall eller landhockey i Örsundsbro sporthall. Öppen aktivitet är alltid kostnadsfritt, ingen förkunskap eller föranmälan behövs.

Animera mera. På Fjärdhundrabiblioteket kan man skapa en berättelse med hjälp av modellera och iPads. Tänk ut en story, knåda och forma leran och gör en kort animationsfilm.

Klubb Robot, följ med på ett robotäventyr på biblioteket i Enköping. Prata, programmera och lär känna robotar i olika former.

Var med på två dagars vinterfestival på Västerledstorg. Där kan man skulptera och bygga med snö. Festivalen avslutas med en sprakande eldshow med dans, konst och magi med gruppen Illumina.

I Bålsta kan man bland annat testa på cirkuslivet. Lär dig jonglera, balansera och göra volter tillsammans med pedagoger från Cirkus Cirkör. Sedan är det fullt ös på Bålstas fritidsgårdar hela veckan, gå på disco, häng med på actionbad och bowling, baka tårta eller käka tacos.

På tisdag till torsdag är det Mulle Meck-tema med sagostund med återbruksworkshop och tipsrunda på Bålsta bibliotek. Poesitävling och karaoke för lite större barn och fredagshäng för de mindre barnen och deras vuxna.

Full fart på sportlovet i både Enköping och Bålsta alltså.

Mer information om fler sportlovsaktiviteter och tider finns att få på kommunernas respektive webbsida.