De tre lärarna i cirkusskolan besitter tillsammans en bred kompetens inom cirkusens värld. Oskar Löfkvist är skicklig på jonglering. Gabriel Soldati är akrobat. Dea Lundström är också akrobat, med särskild inriktning på luftakrobatik.

Barnen i cirkusskolans yngsta grupp är från sex år gamla och fulla med entusiasm, även om några till en början ställer sig lite avvaktande till att bli lämnade ensamma (utan mor eller far inom armlängds avstånd) med pedagogerna från den svenska nycirkusen Cirkus Cirkör.

Efter lite uppvärmningskull får de färska cirkuseleverna träna på kullerbyttor, på att hjula och annat. Sedan får de, uppdelade i två grupper, både testa att jonglera och att ägna sig åt parakrobatik.

Artikelbild

| Så här skicklig kan man bli på bara några minuters övning.

Den som ska balansera en snurrande tallrik på en pinne kan tänka på Oskar Löfkvists råd om att låta handen jobba likt när man vispar ägg för hand.

Efter en dryg timmes intensiva cirkusstudier var det dags att sluta för dagen. Morgondagen bär nya övningar i sitt sköte. Bland annat ska de få gå på lina.

Gabriel, Oskar och Dea har några tips till den som vill bli cirkusartist. Det är bra om man tränar eller har tränat fysiska saker under uppväxten.

– Sedan gäller det att träna, träna, träna och att inte ge sig, säger Oskar.

Artikelbild

| Dea Lundström och Gabriel Soldati visar hur man gör parakrobatik.

– Tänk på att nästan ingenting är omöjligt på riktigt. Det är bara väldigt, väldigt svårt, säger han.

Ha helst sällskap av en kompis när du tränar.

Artikelbild

| Starka cirkuselever lär sig av Dea Lundström.

Cirkusaktiviteterna kommer att få en fortsättning i höst i någon form, då Håbo musikskola kommer att ordna någonting med cirkustema.