Äldre Enköpingsbor relaterar platsen till "där Curlinghallen låg". "På andra sidan ån från Drömparken sett" är möjligen en mer gångbar beskrivning idag.

– Området skulle kunna bli fantastiskt, en del av Enköpings parklandskap, menar föreningens ordförande Fredrik Kinnbo, som själv är utbildad trädgårdsmästare.

Han är en av eldsjälarna inom den växande sporten, är ordförande och håller i söndagsträningarna för de allra yngsta i den lilla hallen vid Sandgatan.

Artikelbild

| Erik Gusén, Olle Alm och Adrian Norén är tre medlemmar som ser fram emot att träna på Enavallen när gjuteriarbetet är färdigt.

Curlingplattan på Enavallen är ett område som disponeras av Extremsportföreningen, som i somras också fick ett tillfälligt bygglov här. Med små egna medel görs nu skejtparken i ordning. Kanske blir den provisorisk, kanske helt permanent. Diskussioner mellan föreningen och kommunen har pågått en längre tid.

Drömmen är att en större skejtpark, ett actionområde på Korsängens idrottsfält, ska bli verklighet i framtiden. Inför valet har flera politiska partier också gett löften i den riktningen. I slutet av förra året offentliggjorde Parkstiftelsen att den skulle läggas ned efter några års ideellt arbete med att sätta guldkant på Enköpings parker. Överskottet, en halv miljon kronor, öronmärktes till en skejtpark men kommunens planeringsarbete drar ut på tiden.

– Vi är flera hundra medlemmar, intresset är stort. Nu är det i alla fall klart med bygglov här, säger Fredrik Kinnbo.

Han berättar att företaget Nord Skateparks, grundat av personer som själva utövat sporten på hög nivå, och är specialiserat på projektering och anläggande av skejtboardparker, varit behjälpliga i ett tidigt skede.

Artikelbild

| Alfred och Fredrik Lindqvist fixar käk till lunchpausen.

– Det är så gott som underhållsfritt när man väl byggt klart, men det finns väldigt mycket man kan göra här. Vi planerar en liten scen mot D-planen, kanske en läktare, men i alla fall bänkar och en soptunna av kommunen, säger Fredrik Kinnbo.

Som den trädgårdsmästare han är beskriver han också hur en grön vägg av klätterväxter och klematis skulle göra sig bra mot fotbollsplanen.

Artikelbild

| Erik Gusén, Olle Alm och Adrian Norén är tre medlemmar som ser fram emot att träna på Enavallen när gjuteriarbetet är färdigt.

– Och där borta kan man bygga en pool (en stor skål för skejting), fortsätter han och berättar om DIY-trenden, do it yourself, som växer sig stark när det gäller fantasifulla byggnationer inom en viss del av extremsport-världen.

De är ett komplement till större, mer professionellt byggda anläggningar – en sådan man drömmer om på Korsängsfältet.