Hur svårt kan det vara att balansera en tallrik på en pinne eller gå på lina? Det kunde man prova i Fridegårdsgymnasiets idrottshall i torsdags och fredags när Cirkus Cirkör hade cirkusskola.

Alla har vi en artist i oss och alla som vill prova på kan hitta sitt eget uttryck - ingen ska känna sig utanför, det är hela grejen med Cirkus Cirkörs cirkusskola, hävdar BahaSwidan som är en av pedagogerna mötte de blivande cirkusartisterna.

– Vi vill sprida glädjen att arbeta med kroppen och få barn att växa genom rörelse, motorik och balans. Cirkus är ett uttryck där alla kan vara med på sina egna villkor, säger Baha.

Artikelbild

| Koncentration. Alla tittar noga på när Matleena Laine som är pedagog visar hur man går på lina.

Efter att alla har presenterat sig delas barnen upp i tre grupper, Kerstin Hägglund 6 år hamnar i Bahas grupp där de får lära sig att jonglera och balansera en tallrik på en pinne.

– Det är inte så svårt, men jag blir lite svettig i händerna. Cirkus är jättekul, man får göra coola grejer. Det bästa jag vet är att hjula, det är jag bra på, säger Kerstin.

Alla tittar noga på när Matleena Laine som är pedagog visar hur man går på lina, Arielle Liebeck 6 år tyckte inte det verkade läskigt. Hon skulle gärna fortsätta med cirkus.

– När jag fick reda på att man fick prova på cirkus ville jag vara med på en gång. Det är jättekul, snurra på tallrik har varit roligast hittills, säger Arielle.

Artikelbild

| Kontroll. Alfred Hägglund har flera bollar i luften samtidigt. Han tyckte det var lite svårt, men roligt.

Att göra cirkus till en permanent aktivitet i Bålsta ligger högt upp på Jennifer Martins önskelista, hon är en av initiativtagarna till cirkusskolan.

– Det har varit ett jättestort intresse och vi har fått fler intresserade än vi kunde ta emot. Det skulle vara kul om vi kunde få en permanent aktivitet i Bålsta som är en blandning mellan kultur och sport.