På torsdagen var det dags igen för friidrottsdag på Enavallen i Enköping. Nästan 150 elever från särskolorna på Enöglaskolan, Gröna Dalen-skolan, Fridegårdsgymnasiet och Westerlundska gymnasiet deltog i årets upplaga.

Liksom tidigare är var det elever i alla årskurser på barn- och fritidsprogrammet på Westerlundska gymnasiet som stod för arrangemanget. Huvudansvariga var eleverna i tvåan, men alla årskurser var med och såg till att alla grenar och kringarrangemanget löpte på som smort. Totalt bestod arrangörsstaben av ett 30-tal barn- och fritidselever.

För första gången på länge öppnades himlens portar och regnet öste ner över friidrottarna, som dock inte lät sig bekommas av sådana yttre trivialiteter som lite regn. Även om de flesta tyckte att det var skönt att få inta lunch under täckande tak.

Artikelbild

| Line Forbregd i nian på Enögla är en av alla vinnarna en sådan här dag.

– Det har verkligen flutit på bra. De har varit jätteduktiga, berömde Tindra Karlsson Moberg, årskurs ett på barn och fritid, deltagarna.

Höjd, längd, 60 meter, 400 meter, tipspromenad, kula och ärtpåsekastning var grenar som stod på repertoaren.

Efter den välförtjänta lunchen under läktarens utstickande och skyddande tak avslutades dagen med gemensam uppvärmning, några 60-metersheat och den stora utmaningen 400 meter (ett helt varv runt).

Sedan återstod bara prisutdelningen. Alla fick medalj och var och en fick välja något pris som någon av alla sponsorerna hade skänkt till friidrottsdagen.

Artikelbild

| Tor Porjebäck på Enögla ser till att hålla undan vattnet från löparbanorna.

– Alla är vinnare i den här tävlingen, berättade Line Forbregd som går i nian på Enögla.