Inger Torstensson och Marie Rosling på Diem Ekonomibyrå har länge känt att de vill starta ett lokalt socialt projekt. Båda brinner starkt för kvinnofrågor och kände att de i kölvattnet av "Meetoo" ville stödja kvinnojouren på något vis.

– Vi är ju bara kvinnor som jobbar på Diem Ekonomibyrå, så kvinnofrågor ligger oss varmt om hjärtat av naturliga skäl. Vi tog kontakt med Kvinnojouren och frågade om vi kunde göra något. De berättade att de hade ett skyddat boende som var eftersatt och behövde renoveras, berättar Inger och Marie.

De började ringa till företag i Enköping och undrade om det fanns något intresse att bidra till projektet.

Artikelbild

| Fortsättning. Det finns planer på fler sociala projekt, men vad det blir kan Inger och Marie inte svara på än.

– Det har inte varit några problem alls att få företagen att ställa upp, det har varit ett otroligt engagemang. Alla har tyckt att det har varit ett jättebra initiativ. Vi är sju företag som varit med i projektet, det är förutom Diem: GF100 Rör, Sparbanken i Enköping, Plåthuset i Mälardalen, Zober Måleri, Ackes Färgcenter och Segerstedt Fastighetsbyrå. Vi är tacksamma för att alla har ställt upp och bidragit.

Det finns planer på fler sociala projekt, men vad det blir kan Inger och Marie inte svara på än.

– I det här projektet har det varit viktigt att belysa problemet med utsatta kvinnor och barn som far illa, det finns överallt och det får alldeles för lite uppmärksamhet tycker vi. Vi vill slå ett slag för att fler företag ska ställa upp, som månadsgivare till exempel. Efter det här vill vi gärna starta ett nytt lokalt projekt som vi kan engagera de lokala företagarna kring, men vad det blir är inte klart än.

Emma Jernberg på Kvinnojouren i Enköping är tacksam för engagemanget.

Artikelbild

| Proffs. Evelina Husak målar om i lägenheten.

– Det betyder oerhört mycket såklart. Vi har inte haft möjlighet att prioritera en renovering, så det här projektet gör stor skillnad för de kvinnor som ska bo där. Det blir mer välkomnande och en trygg zon, det är jätteviktigt, säger Emma.