Valberedningen hos Socialdemokraterna i Enköping har ett förslag till partiets kommunalrådskandidat, Jesper Englundh, inför onsdagskvällens medlemsmöte. Jesper Englundh tvekar inte inför att ta sig an uppdraget.

– Jag tycker inte att man ska ägna sig åt politik om man inte är beredd att ge allt, säger Jesper Englundh.

Men samtidigt påpekar han att det inte är klart. Först ska medlemmarna säga sitt. Samtidigt pågår förhandlingar mellan partierna om vilken konstellation som ska ha makten i Enköping.

Artikelbild

| Helena Proos är en stor förebild för Jesper Englundh.

– Det känns helt överväldigande att vara föreslagen av valberedningen. Jag känner mig verkligen glad och hedrad. När man får ett sådant förtroende från valberedningen, som jag också hoppas att jag får från medlemmarna på onsdag, kommer man verkligen att kunna gå rak i ryggen, säger Jesper Englundh.

– Jag vill fortsätta att bygga på det fantastiska arbete som Socialdemokraterna har gjort i Enköping de senaste åren, säger han.

– Samtidigt vet jag att det ser tufft ut i budgetarbetet. Att gå in som kommunalråd i den här tiden är en utmaning, oavsett vem det blir. Det kommer att vara väldigt mycket att göra.

Efter valet har partikamraten Helena Proos berättat att hon slutar med politiken efter nio år som kommunalråd.

– Helena är en av mina stora förebilder, så att det är klart att det känns vemodigt också att hon slutar. Men det beslutet ligger hos henne och är inget som jag kan göra något åt.

Han beskriver sig som en samförståndsman, som inte söker konflikt utan samförstånd.

– Det jag ser hos mig själv är att jag är en person som det är enkelt att samarbeta med och jag upplever mig som en trevlig person.

Jesper Englundh har suttit i kommunfullmäktige sedan 2010. Han har varit ordförande för upplevelsenämnden de senaste fyra åren, då han också har suttit i kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott. Socialdemokraterna var det självklara valet från allra första början för honom.

– Hela min världsbild handlar om att alla människor ska få vara med efter förmåga. Vi mår bättre av att hjälpas åt och vill man ha en förändring måste man engagera sig. Socialdemokraterna har hela tiden känts som hemma för mig.

Jesper Englundh arbetar som arbetsanpassare på kommunens vård- och omsorgsförvaltning. Jobbet går ut på att vara en länk mellan hem och arbete för funktionsvarierade som han hjälper ut på arbetsmarknaden.

Han är gift och bor tillsammans med sin hustru Jessica i hyresrätt i Romberga.

– Vi trivs väldigt bra i Romberga och jag tror att fler skulle trivas där, säger Jesper Englundh.