De har liftat i nio år, under den tiden har killarna besökt 51 länder och suttit i 1 448 personbilar. Förra året liftade de från Sverige till Thailand. Nu ska de ta sig till Ullared för att börja nästa äventyr.

– Vi ska ta oss till Paris, där har vi Disneyland i siktet. Målet är att det ska ta två månader då vi har blivit sponsrade med en finare husvagn för den tiden, den byter vi till på Ullared, säger Mathias Risberg.

När vi träffar Mathias Risberg och Antonio Kärlek mötts vi av två glada killar. Det var problematiskt att ses den uttalade tiden då de hade liftat till och från Västerås för att hämta en högtalare. Men till slut dök de upp vid sin lilla husvagn som stod parkerad i Enköping.

Artikelbild

| Killarnas nuvarnade husvagn. I Ullared blir det ett byte till en nyare.

Hur bemöts ni av människor på vägen och speciellt då ni liftar med en husvagn?

– Vi bemöts på ett trevligt sätt. Vi möter människorna med glädje och de bemöter oss på samma sätt. Man får det man ger helt enkelt, säger Antonio Kärlek.

Under sina år på vägen har de upplevt många äventyr och skaffat vänner för livet.

– Vi går in med inställningen att varje person vi träffar är en ny vän. Vårt mål är att få folk att öppna upp sig och umgås med varandra. Vi i Sverige är isolerade till en början, det vill vi ändra på, säger Mathias Risberg.

Artikelbild

| Mathias Risberg (med gitarren) och Antonio Kärlek. Deras motto är att ingen ska behöva dra dem längre än till nästa P-plats, men oftast blir det längre än så.

– Precis, man får en viss tillit mellan varandra när man liftar med helt okända personer. Vi får ofta höra underbara eller jobbiga historier från våra nya vänners liv. När vi lämnar dem har vi ofta lärt oss något nytt, eller lärt dem något, säger Antonio Kärlek.