Arrangemanget på Westerlundska gymnasiet stod elever som går på handelsprogammet för. Besökare var 350 elever från högstadieskolor i Enköping som fick en inblick i gymnasielivet och vad ämnet ung företagsamhet (UF) handlar om.

– Det här arrangemanget är ytterligare en möjlighet för våra elever att få jobba med presentationer och berätta vad ung företagsamhet är och hur det är att driva ett företag, förklarar Kent Sundlöf, lärare på teknikprogrammet och en av de lärare som jobbar med ung företagsamhet.

Under dagen bjöds högstadieeleverna på en föreläsning av företagaren och fastighetsmäklaren Jonas Ackelman som driver företaget Svensk Fastighetsförmedling samt av de båda UF-företagen Jobdoor och Kickin Film.

Artikelbild

| Besökare. Här pratar eleven Johanna Thörnlund inför ett antal åhörare.

Det normala är att ett så kallat UF-företag avvecklas när eleverna går ut gymnasiet, men både när det gäller Jobdoor och Kickin Films kommer de att driva verksamheten vidare efter gymnasiet.

Företaget Jobdoor med arbetar med förmedling av arbeten till yngre personer.

– Tanken när vi gått ut gymnasiet är att vi ska driva verksamheten vidare tillsammans med ett bemanningsföretag och vår ambition är att verksamheten ska ge ett visst överskott, säger Alva Rytterbro som driver företaget med Sara Peltokangas och Sofia Belbo.

Hos Kickin Films är planen att utveckla den filmverksamhet man dragit i gång.

Artikelbild

| Lärare. Kent Sundlöf

– Vi vill utveckla idén med reklamfilmer på sociala medier, säger Lukas Andersson som driver företaget med Teodor Eriksson.