Det var Ena Bugg & Swing som firade sitt 30-årsjubileum med en julshow där unga små tomtar omväxlande med betydligt äldre dansare i vita trikåer tog plats på scenen.

Dansföreningen har under sina 30 år drivits av ideella krafter och med goda resultat. Ett flertal av dansarna har genom åren deltagit i mästerskapstävlingar och många gånger också kunnat ta medaljer med sig hem.

Bugg, dubbelbugg, rock, lindyhop … det har funnits och finns plats för olika dansstilar i föreningen, men kombinationen lindyhop till hiphop-musik var ett nytt och spännande inslag inövat speciellt för julshowen.

Artikelbild

| Hur fort kan man röra fötterna i boogie-woogie? Väldigt fort visade den här gruppen i Killerboogie.

Nytt inslag var också numret Battle där en grupp av föreningens medlemmar i åldern 35-plus i kläder förknippade med klassisk balett ”kämpade” mot en motsvarande grupp i hiphop-mundering. Vilka som hade roligast, publiken eller dansarna, är osäkert, men att de senare hade roligt trots en del ovana steg var uppenbart.

Julshowen innehöll också en musikaldel, Julnötterna, där Amanda Berglind och Hanna Ardbäck med stöd av orkester och föreningens unga dansare förtjänstfullt hjälpte till att skapa julstämning.

– Musikalen är resultatet av ett projekt som pågått under hösten. För föreningen har det varit en ny erfarenhet som gett våra dansare möjlighet att ta till vara andra färdigheter än de vi vanligen ser. Det är härligt att musikalen blev en del av vår julshow, sade föreställningens conferencier Susanne Lindblad-Jansson.