Det var vid 22.30-tiden på söndagskvällen som polisen i Norrtälje uppmärksammades om ett rån på Ica i Rimbo.

– Personalen har blivit rånad under pistolhot, och det är oklart vad man har kommit över, berättar Linus Unosson vid polisen i Norrtälje.

En stor polisinsats har pågått under natten, där man bland annat spärrat av vägar och spårat med hund. Man har gjort fynd på platsen men har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman.

– Vi har tagit vissa saker i beslag och säkrat spår för teknisk undersökning, men jag kan inte gå in på vad, säger Linus Unosson.

Inga fysiska skador ska ha åsamkats personalen.

Ärendet är rubricerat som grovt rån.

Nyligen rånades Ica i Heby på ett liknande sätt. Där hade gärningsmännen kommit över ett kassaskåp i lagret.

– Jag är övertygad om att den som utreder det här kommer kolla om det finns ett samband, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Polisen är under måndagsmorgonen förtegna om händelsen, men bekräftar att det ännu inte finns någon misstänkt gärningsman i ärendet.

– Man har spärrat av butiken och jobbar med en teknisk undersökning under dagen, säger Eva Nilsson vid polisen i Stockholm.

Det var i samband med stängningen av butiken som en ensam gärningsman tog sig in och hitade personalen. Personalen låste in sig i ett utrymme i butiken och larmade därifrån polisen.

Det är fortfarande okänt vad rånaren kommit över och hur denne lämnat platsen.

– Det är en del i förundersökningen, så det håller vi för oss själva tills vidare, säger Eva Nilsson.