Richard Boman kommer närmast från en tjänst som polismästare i region Bergslagen och har fritidshus i Öregrund. Han tillträder som rektor i maj. I ett längre uttalande på Östhammars kommuns hemsida säger Richard Boman att han söker nya utmaningar och att skola och utbildning är viktigast av allt:

– Jag tycker det ska bli roligt, stimulerande och spännande att börja mitt nya jobb och få lära känna mina nya medarbetare och alla barn med sina vårdnadshavare. Tillsammans hoppas jag att vi ska fortsätta att utveckla vår skola till att vara trygg, lärorik och rolig att komma till.

Rötterna har Richard Boman i Örebro.

– Där växte jag upp med idrott som ett av mina största intressen. Under mitt yrkesliv har mina arbeten gjort att jag har bott på många olika ställen, både i Sverige och utomlands. Jag är glad att jag nu kommer att slå mig till ro i Öregrund.

Sin pedagogiska utbildning har Richard Boman fått i Försvarsmakten och han har bland annat arbetat som chef/rektor vid Försvarets tolkskola. Som person beskriver sig Richard Boman som nyfiken, omdömesfull och orädd. På fritiden renoverar han mest huset i Öregrund.

– Det är en evighetsuppgift som nu måste påskyndas eftersom det blir mitt permanentboende inom kort, säger han på Östhammars kommuns hemsida.