Ämnet för filmen kan kännas tungt och dystert: Cancer. Men producenten Angelica Wesslander och de personer som skapat filmen vill vända det svåra och deprimerande till något inspirerande.

I Wanted Our Summer har en tråkig inledning. Lucas, en ung kille född och uppvuxen i Los Angeles, förlorar sin mamma i cancer. Mamman önskade så väl att Lucas och hans halvbror Felix, som bor i Sverige, ska lära känna varandra bättre. Efter mammans bortgång reser Lucas till Sverige för att träffa sin bror. Sommaren blir skuggad av svåra frågor och att bearbeta sorgen, men också av en nyfunnen kärlek, berättar Angelica Wesslander som bor i Västland, platsen där hon bott i hela sitt liv, utom de tre senaste åren då hon bott och studerat i Los Angeles.

Det var vid Loyola Marymount University i LA som hon fick kontakt med de personer som skrivit och kommer regissera filmen.

Artikelbild

| Angelica Wesslander spelar in långfilm i Västland.

– Jag läste en artikel i Dagens Nyheter om en man som hade fått leukemi. Han blev friskförklarad och hans liv förändrades. Han såg på livet med nya ögon och började att uppskatta andra små saker i vardagen som han inte gjort tidigare. Just det händer i handlingen i I Wanted Our Summer, det svåra vänds till något gott och positivt. Det kan finnas fler sidor till just cancer, vår film visar de mörka sidorna som sjukdomen för med sig, men kan också leda till något gott på samma gång, säger Angelica.

Angelica tycker det är för tidigt att veta om hon vill fortsätta att skapa filmer. Vid Loyola Marymount University tog hon examen i kommunikation, ekonomi och ledarskap. Nu kommer hon att stanna i Västland och Sverige.

– Jag skulle gärna jobba med ledarskap, både att coacha företagsledningar och anställda. Trivs man inte på jobbet, oavsett orsak, så påverkar det prestation och engagemang. Förändringar i organisationen leder till nya uppgifter. Hur man behandlar varandra ligger i tiden, både mellan arbetsgivare och arbetstagare. Jag tycker att Sverige kommit längre med frågor om jämställdhet, men i Kalifornien finns en större öppenhet för hur man ser på att jobben ser annorlunda ut framöver. Här hemma märker jag en skepsis till att jobben förändras, säger Angelica som vill jobba för en bättre arbetsmiljö.

Så är vi tillbaka i samtalet om I Wanted Our Summer.

Artikelbild

| Marc Hills spelar en av huvurollerna, nämligen Lucas.

– Större delen av inspelningarna görs i Västland och Hållnäskusten, i en vacker miljö, präglad av den svenska sommaren. Vi finner inspiration till handlingen i den svenska underbara sommaren, säger Angelica Wesslander som hoppas att premiären visas på Tierps bio nästa sommar - och samtidigt i Los Angeles.