I går rapporterade UNT om en flicka som misshandlades på en högstadieskola. På tisdagsmorgonen när UNT når skolans rektor bekräftar hen att en flickelev på skolan fick ett slag av en pojke i 15-årsåldern från en annan skola.

– Flickan var frånvarande en liten stund efter att ha fått ta emot ett slag, men hon var alltså inte medvetslös en längre tid. Jag kom till platsen några minuter efter handgemänget och hon var då omtumlad och behövde ligga ner, säger rektorn.

Händelsen skedde på trappan utanför skolbyggnaden innan klockan 16 på måndagen. Flickan fördes med ambulans till sjukhuset men hade inga allvarligare skador. På tisdagen mår flickan efter omständigheterna bra och har återhämtat sig efter händelsen.

– Vi har haft kontakt med henne, uppger rektorn som även förtydligar att ingen blodutgjutelse skedde i samband med misshandeln.

Bakgrunden till misshandeln är ett gräl på sociala medier mellan eleven skolan och en elev på en annan skola i Uppsala.

– En lite äldre elev från en annan skola kom och skulle göra upp om något som har skett på sociala medier med en av våra elever, berättar rektorn.

Den unga flicka som fick ta emot slaget hade egentligen ingenting med grälet att göra, förutom att hon var kompis med den ena eleven som var delaktig i grälet och ville ställa upp för henne.

– Han började bete sig hotfullt och hon gick mellan de två som bråkade, kommenterar rektorn.

Rektorn säger också att det var en "ren slump" att grälet skedde på deras skolområde och att det inte finns någon hotbild mot några elever på skolan.

Utomstående får inte röra sig i skolans lokaler och det fanns vuxna vid ingången som snabbt kunde ingripa, enligt rektorn.

Men åtgärder kommer nu att vidtas.

– I fortsättningen kommer vi vara ännu mer noggranna och uppmärksamma mot utomstående som rör sig kring skolområdet, säger rektorn vidare.

En annan förändring är att kommunens väktare kommer att börja cirkulera förbi högstadieskolan på sin rond. Väktarna samarbetar med kommunala ungdomsverksamheten Socialt råd & stöd.

Det finns flera vittnen till händelsen. Alla tre som var delaktiga i grälet är minderåriga kring 15-årsåldern. Händelsen är ett polisärende och brottsrubriceringen är misshandel och olaga hot.