Kvällens tema var brottslighet och trygghet – som anses vara bland de viktigaste frågorna inför årets val. Uppsala valdes som plats eftersom att dessa frågor är på agendan efter den senaste tidens explosioner och skottlossningar i staden.

– Jag brukar kolla på "Opinion live" varje vecka och tycker att det ska bli extra kul att vara med i publiken. Jag jobbar som polis och har därför både insikt och åsikter om ämnet, sade Thomas Bertze inför inspelningen.

Även Lovisa Orsberg fanns med i publiken och hon var nyfiken på att höra vad politikerna har att säga om tryggheten i Gottsunda.

Artikelbild

| Lovisa Orsberg var intresserad av att höra om politikernas planer för att skapa mer trygghet i Gottsunda.

– Många intressanta och laddade ämnen lär debatteras i kväll, men jag är synnerligen intresserad av att höra vad politikerna har för planer för Gottsunda, säger hon och tillägger:

– Jag jobbar med ett projekt för ungdomar i Gottsunda och anser därför att det är ett angeläget ämne.

Några av debattens övriga deltagare var Erik Pelling (S), Fredrik Ahlstedt (M), Paula Beiler (SD), lokalpolisområdeschef Jale Poljarevius, kriminologen Jerzy Sarnecki samt Emelie Lamberthz och Shabnam Alehverdy som startade Safe street 018.