I torsdagens Efterlyst på TV 3 berättade Uppsalapolisen om mordet på 35-årige Matar Dioume som hittades kraftigt blödande i ett trapphus på Täljstensvägen i Eriksberg strax före klockan 01, natten mot den 3 augusti. Han hade under kvällen besökt sin tidigare hustru och parets dotter i deras lägenhet i samma bostadshus. 

Omkring 00.45 lämnade han bostaden för att gå till en busshållplats och åka hem. Bara tio minuter senare hade han återvänt till trappuppgången där han hittades svårt blödande av grannar.

Han hade ett sticksår i bröstkorgen och fördes i ambulans till sjukhuset, men hans liv kunde inte räddas.

Artikelbild

| Det var natten mot den 3 augusti som 35-årige Matar Dioume hittades kraftigt blödande i ett trapphus på Täljstensvägen i Eriksberg.

Något dygn senare frihetsberövades en man en kortare tid men kunde sedan avföras från utredningen. Alla misstankar mot honom har avskrivits men polisen har inte gripit någon misstänkt gärningsman. I TV-inslaget vädjade Uppsalapolisen om tips från personer som kan ha information om mordet eller gjort iakttagelser i området. 

– Vi hoppas få in nya uppgifter som kan ge mer information om offret och vilka kretsar han umgicks i, men vi tror också att det finns personer i bussar eller på cykel som kan ha passerat brottsplatsen samtidigt med händelsen, säger Cecilia Winblad vid Uppsalapolisen.

Bland annat ska en stadsbuss med passagerare ha kört förbi platsen i direkt anslutning till mordet. 

Utredarna bedömer att gärningen inte är gängrelaterad och inte heller har någon koppling till tidigare gängrelaterade våldsbrott i Uppsala.