Trots det kommer flera kunder in och tar en hjärtformad ask fylld med något sött eller väljer ut några handgjorda praliner som Judith Karlsson packar ner.

– Det här är första gången jag jobbar på alla hjärtans dag så jag kan inte jämföra med hur det varit tidigare år, men jag märker ju att det är ovanligt många för att vara en vanlig onsdag, säger hon.

De handgjorda pralinerna är överlägset populärast på Chocolat inför alla hjärtans dag, men lakritsen har knappat in.

Artikelbild

| Bra åtgång. På onsdagen har det sålts många hjärtformade förpackningar.

– Choklad är den mest klassiska presenten på alla hjärtans dag, men finare lakrits har blivit mer och mer populär de senaste fem åren, berättar Chocolats ägare HrairPanossian.

Lakritstillverkarna har hakat på trenden och börjat tillverka förpackningar som passar in på alla hjärtans dag. Ännu finns det inga hjärtformade lakritsaskar i butiken, men HrairPanossian visar en lakritsburk i rött med ordet "LOVE" på etiketten.

De röda och rosa förpackningarna som inte blir sålda under alla hjärtans dag är det inga problem med att få gå åt under årets övriga dagar.

– Det är inte som efter julen då absolut ingen köper julchoklad efter julafton. Hjärtformade förpackningar säljer vi året runt, säger HrairPanossian.