Det var Metro som var först med att berätta att Liberalernas tidigare toppkandidat i EU-valet Cecilia Wikström lämnar politiken efter petningen.

– För min egen del går vägen vidare. Nu lämnar jag politiken och ska sikta på att göra någonting helt annat, säger Cecilia Wikstöm till Metro.

Det var i början av mars som det stod klart att Cecilia Wikström, som varit Liberalernas EU-parlamentariker, sedan 2009 petas från partiets vallista. Då hon istället valde att behålla sina styrelseuppdrag utanför politiken.

Läs mer: "Det är det ryggradslösa ledarskapet som är tråkigt"

Till UNT sa hon då: ”Jag trodde aldrig att mitt parti var så här futtigt. Jag trodde tankarna och rymden var högre. Hade man stått upp och visat styrka och sagt att vi har valt henne och har vetat om hennes styrelseuppdrag och ska klara av den här valrörelsen, då hade ju jag bara kört på. Det är det ryggradslösa ledarskapet som är tråkigt.

Trots petningen i början av mars fanns det en chans att hon ändå kunde ta sig in på listan med personröster under valberedningen i slutet av mars. Malin Sjöberg Högrell, ordförande för Liberalerna i Uppsala län, sa då att de var besvikna över petningen och att de skulle kämpa för Cecilia Wikström.

Läs mer: Uppsala tar strid för Wikström

Så den 26 april kom alltså beskedet att Wikström lämnar politiken. Men i Metros intervju verkar det inte som att hon ska avsluta sitt medlemskap i partiet.