Basket I helgen avgjordes slutspel och finaler i Lions Basket Cup i Stockholm och från Sigtuna Basket deltog fyra lag. Det slutade med stora framgångar då alla gick till semifinal varav tre vann hela turneringen.

Pojkar 02 åkte ut i semifinalen och slutade fyra i turneringen efter att ha stött på tufft motstånd bland 30 deltagande lag i sin klass.

− Jag är väldigt nöjd med vår insats och detta ger klubben massor av energi inför nästa säsong, säger Magnus Lundberg från ledarstaben för pojkar 02.

Artikelbild

De lag som vann sin klass var pojkar 03, flickor 02 och flickor 03 efter jämna finaler.

− Vi har kämpat för det här hela säsongen och det är kul att se hur det har gjort att laget har kommit närmare varandra och att det tar oss ända till seger, säger Alva Nordin från flickor 03-laget.

− Vilka finaler vi gör, och vi tar hem 3 segrar i Lion's Cup 2017! Stort tack till alla supportrar, föräldrar och syskon som var på plats för att heja fram spelarna och självklart supportrarna som såg livesändning. Även stor framgång för P02 som kom fyra! Vilken utveckling vi har gjort och tänk att vi var fyra lag från Sigtuna. Vi ska gå med huvudet högt och stolta över allt vi har gjort som ett lag och som en klubb, säger Sigtuna Baskets huvudtränare Marwin Martinez.

– Det kändes bra att vinna. Vi gjorde vårt bästa och fick hem vinsten. Vi spelade som ett lag och vann som ett lag precis som vår coach lärt oss, säger Rhyke “James“ Paredes som spelade med både pojkar 03 och 02.

Artikelbild

Finalernas slutresultat blev:

Flickor U15 (födda 02), Duvbo IK - Sigtuna BBK: 52–55.

Flickor U14 (födda 03), FUBB - Sigtuna BBK, 23–28.

Pojkar U14 (födda 03), Alvik Basket Olovslund-Sigtuna BBK, 40–44.