Rosersberg har fått en fin start i division 5 och laget avslutade vårsäsongen med att vinna med 6–1 mot Hallsta.

Redan i halvtid ledde bortalaget med 4–0 på Sparbankens IP efter bland annat två mål av Rasmus Edin och han fullbordade sitt hattrick i slutminuterna när han satte 6–1 som blev slutresultatet.

– Det var skönt att ta tre poäng igen efter att vi åkt på två snöpliga förluster innan dess. Alla lag brukar kunna pressa och stå emot i 15–20 minuter men sen brukar det släppa och då tog vi över och ledde med 4–0 i halvtid. Matchen kändes ganska avgjord då och vi stod för en stabil insats även om vi kunde ha gjort något mål till och det var lite synd att vi inte höll nollan, säger Stefan Lundqvist, tränare i Rosersberg.

Efter tolv omgångar står Rosersberg på 28 inspelade poäng efter nio segrar, en oavgjord och två förluster.

Det gör att klubben ligger tvåa med tre poäng färre än serieledande Gimo som dock har en match mer spelad i en haltande tabell.

– Sammanfattningsvis har våren varit bra och vi har kunnat hålla i bollen och föra spelet som vi vill göra. Vi fick in några vassa nyförvärv inför säsongen som höjde våra målsättningar och vi får vara nöjda med att vi slåss i toppen. Självklart hade vi gärna tagit någon mer poäng men det där brukar jämna ut sig och vi har avancemanget lite i egna händer, säger Stefan Lundqvist.

Rosersberg har gjort 40 mål på tolv matcher och flest har Joakim Nilsson gjort som står på 15 fullträffar.

– I början av säsongen hade nog inte motståndarna riktig koll på oss och hur vi spelar. Då låg de högt upp i planen och pressade och vi kunde ta oss ur det och skapa chanser. Sedan såg motståndarna att vi gick bra och backade hem mer och då krävs mer av oss för att öppna upp matcher. Vi har många spelskickliga killar och jag tycker vi har löst de problemen som uppstått, säger Stefan Lundqvist.

Höstsäsongen börjar sjätte augusti då klubben tar emot Palenstinska på Råbergsvallens konstgräs.

Några omgångar efter det väntar bortamatch mot toppkonkurrenten Gimo – en match som kan bli viktig för hus säsongen slutar.

– Det blir en spännande höst där vi måste fortsätta på samma sätt. Det gäller att vi håller uppe skärpan, enkelhet och kvalitéen och bygga vidare på det. Med den truppen vi har så är jag optimistisk inför hösten, säger Stefan Lundqvist.