Vad finns att se längs vägen?

– Vi har sammanställt en broschyr med 25 bra tips, men jag lyfter gärna fram Krusenberg med dess omgivningar. Detta är en närmast pastoral miljö och man är omgiven av forntida lämningar och urgammal kulturbygd. På herrgården äter man god lunch eller middag. Sedan har vi Fornborgen söder om Morga hage. Där kan man sitta på klippan, se ut över vattnet och föreställa sig hur de forntida skeppen seglade förbi på väg mot Gamla Uppsala.

Har du fler favoriter?

– Ja, jag vill också nämna Vassunda kyrka när de bjuder in till högkvalitativa musikevenemang – lokalen är väldigt lämpad för det, och de har en fantastisk konsertflygel.

Ni har arbetat i 19 år med frågan om en cykel- och promenadväg mellan Vassunda och Uppsala, av er kallad ”Hälsans väg”. När blir den klar?

– Ja, och innan år 2025 ska den troligen vara färdig, har man sagt. Vägverket utreder just nu vägsträckan. Föreningens arbete grundar sig i en önskan om möjlighet till friskvård förenat med natur och kultur längs vägen. Det blir även en fantastiskt vacker pendlingsväg för cykelburna och ett bra sätt för barn längs vägen att själva kunna ta sig till aktiviteter.

Fotnot: Mer om de 25 sevärdheter längs väg 255 mellan Vassunda och Uppsala: www.cykelvag255-nu.se