Under de senaste åren har Uppsalapubliken skämts bort med allt större evenemang och denna sommar blir inte sämre. En viktig arrangör är Brink & Berger som både driver anläggningen Parksnäckan, tillsammans med Kulturhjältarna, och också arrangerar konserter på olika scener. Vad har de att säga om årets utbud?

− Det känns som en fantastisk konsertsommar i Uppsala, med både riktigt stora konserter i Botaniska trädgården och på Kap, och väldigt många roliga konserter på Parksnäckan, säger vd Fredrik Annell-Berger.

En av sommarens höjdpunkter blir förmodligen Gyllene Tiders turnéstopp i Botaniska trädgården 15 juli, en scen som nu hunnit skapa många varma sommarminnen hos Uppsalapubliken.

Artikelbild

| Gyllene Tider kommer till Botaniska trädgården på sin avskedsturné.

− De hävdar att det är deras avskedsturné så man kan sannerligen förvänta sig att det kommer vara mycket energi och känslor. Hela turnén går väldigt bra som jag förstått det, så det kommer att bli en folkfest utöver det vanliga trots att det är en måndagskväll.

På ”hemmascenen” Parksnäckan tycker han att startfältet är ovanligt starkt, med exempelvis Peter Jöback och Carola som två nya namn,

− Parksnäckan har med åren anpassats mer och mer för större artister. För fem år sedan spelade Carola i Botan, nu kommer hon till Parksnäckan. Men som arrangör tycker jag det är viktigt att försöka hitta olika typer av artister för olika målgrupper, och även variera i storlek vad gäller mindre och större artister.

Också ute i länet bjuds det på högklassig musik. En klassiker för såväl ortsbor som sommargäster är Öregrundsmåndagarna, i regi av Lions club Öregrund, som arrangeras på Fyrskeppsudden varje måndag i juli och där intäkterna går till välgörenhet.

Artikelbild

| Maria Möller uppträder i Öregrund på Lions club i juli.

− I år firar vi 35 år! Konceptet har sett ganska lika ut genom åren, även om det blivit större artister, säger Eva Fischer som är en av arrangörerna.

Kvällarna börjar alltid med allsång, med Mattias och Stefans Quartet. Eva Fischer berättar att många kommer enbart för detta, och köar tidigt på morgonen med sina fällstolar. Efter allsången är det konsert med kvällens artist.

Artikelbild

| Uppsala Reggae Festival har flyttat till Fyrishov. En av de svenska artisterna är Daniel Lemma.

− Artisterna som spelat här vill ofta komma tillbaka för miljön är så magisk. När de spelar blickar de ut över solen som går ner precis vid den tiden.

I år inleds säsongen med Östhammars storband och Jan Johansen, och sedan kommer bland andra Thomas Andersson Wij och Maria Möller.

− Thomas Anderson Wij var här på en välgörenhetskonsert i kyrkan förra året och det blev slutsålt på en gång. Fyrskeppsudden har plats för drygt 1 500 personer så då har många fler chansen!

Sista måndagen sker i samband med Båtveckan i Öregrund som också den bjuder på stora namn, som Miriam Bryant och Mike Perry.