FBC Uppsalas tränare Marko Palosaari drar sig inte för att låta spelare testa nya positioner. Under fjolåret fick både Klara Molin och Anna Gertz lämna anfallet för att i stället spela back. De senaste matcherna har forwarden Agnes Wiklund flyttats ned och succén har inte låtit vänta på sig. Mot Täby gjorde Wiklund sin tredje raka match från backpositionen och var en av FBC Uppsalas absolut bästa spelare.

– Det känns riktigt bra att spela back nu även om jag inte hade gjort det alls tidigare. Sedan tycker jag att jag och Klara Molin kompletterar varandra väldigt bra också, säger Wiklund som stod för ett mål och en assist i matchen.

Tror du att du blir fast här precis som Klara Molin blev i fjol?

Artikelbild

| Ny position 2. Andrea Nilsson imponerade som forward.

– Det kanske jag blir, det känns som sagt riktigt bra och det passar mitt spel också att vara back. Jag får mer tid att slå de där passningarna som jag ska slå.

Även Marko Palosaari var nöjd med sitt drag.

– Det var väl ganska oväntat att flytta ner henne från början, men nu kan jag inte förstå att ingen har tänkt på det här tidigare. Hon var klockren i dag och om jag får bestämma så blir hon kvar som back, säger FBC-tränaren som även hade stor framgång i att flytta upp backen Andrea Nilsson som forward under matchen.

FBC såg ut att gå mot segern i Tibblehallen då man hade ledningen med 5–3 då det bara återstod åtta minuter av matchen. Två snabba mål senare hade dock hemmalaget kvitterat och Matilda Sjödin kunde senare avgöra i förlängningsspelet.

– Jag förstår inte ens hur de gjorde sina mål. Vi sade att vi skulle se upp med deras diagonalpass, men ändå är det så de får in bollen. Vi är ändå nöjda med en poäng och det känns som att vi fått ihop spelet nu de tre senaste matcherna, så har det inte varit tidigare, säger Wiklund.

– Tjejerna gjorde det jättebra i dag och att ta en poäng borta mot Täby är en liten bonus. Hade vi varit lite mer effektiva i dag så hade det kunnat bli fler, säger Palosaari.

Förutom skadade Maria Schoeps och Jenny Hallström samt bortresta Amanda Armstrand så tvingades även Amanda Ahola kasta in handduken kort innan matchstart. Efter matchen låg sedan just Agnes Wiklund utslagen på golvet.

– Jag känner mig yr faktiskt. Jag fick en hjärnskakning senast mot Iksu, men sedan har det känts bra. Nu fick jag en liten smäll mot huvudet i första perioden och det känns, säger Wiklund vars lag nu återigen får ett litet uppehåll innan nästa match väntar i början på januari.