Definitionen hur en klubb mår kan mätas i dess sportsliga framgångar. Hur mår Björklinge BK?

Tja:

Damlaget vann sin division II-serie i överlägsen stil och är klart för division I.

Artikelbild

Björklinges damer vann sin serie i överlägsen stil.

Herrlaget vann sin division II-serie i överlägsen stil är klart för division I.

– Föreningen har ingen ambition att vi ska ha lag i allsvenskan, men vi ingen begränsning om något lag uppnår det, säger Otto Simonsson.

Simonsson var tidigare klubbchef i Sirius innebandy. Sedan tre år tillbaka är han ordförande i Björklinge BK.

– Vi har inga ambitiösa mål kring serietillhörighet utan grundmålet för föreningen är att ha lag i varje årskull upp till seniornivå. På det viset ska man kunna växa inom föreningen i en attraktiv miljö, säger Otto Simonsson.

Artikelbild

Björklinges herrar vann sin serie i överlägsen stil.

Mycket har hänt på kort tid. Björklinge tappade hela sitt damlag inför säsongen 2016/17, och var tillbaka på allvar i seriesystemet först inför den här säsongen.

– Det som hände då var det klassiska, att man tappade många spelare när de kom upp i 15-16-årsåldern. Då stod klubben inför ett faktum att det fanns för få spelare för att ha ett damlag. Vi i styrelsen kom in sent i den aktionen då, men bestämde oss för att jobba tidigare och mer aktivt att ha koll på hur underlaget verkligen ser ut. Det är viktigt att ha något lag i varje led, säger Otto Simonsson, vars förening nu har ett damlag i division I, ett damlag i division III och ett damjuniorlag i juniorallsvenskan.

– Det finns en tanke hur verksamheten ska se ut, men det finns fortfarande saker att göra.

Den uppländska innebandysäsongen är inne i ett avgörande skede. Slutomgångarna kan för många klubbar antingen innebära avancemang, kval eller degradering. För Björklinge talar resultaten för sig självt. Damerna har 10 segrar och 3 oavgjorda matcher på 13 matcher i Upplandstvåan. 117–62 skvallrar om en överlägsenhet för serien.

Björklinges herrar å sin sida har 17 segrar och 3 oavgjorda matcher inför lördagens epilog hemma mot Gagnef. Målskillnaden: 162–77.

För herrlaget blir det chans för revansch, då laget åkte ur division I med buller och brak förra säsongen.

– Det är ett stort steg att ta till division I, men det kan vara ett rimligt mål att etablera oss i den serien, säger Otto Simonsson.

I samband med lördagens herrmatch i IFU Arena kommer Björklinge att hylla sina dubbla seriesegrare.

– Vi ska göra det vi kan för att försöka lyfta de prestationer som både damerna och herrarna har gjort den här säsongen, säger Otto Simonsson som mer än gärna hade velat bedrivit hundra procent av verksamheten i Björklinge sporthall.

– Den absoluta majoriteten av vår verksamhet sker ju ute i Björklinge, men problemet är att vi bara har en hall och den fyller vi snabbt med träningar och matcher och därför måste vi ta oss in till IFU Arena i Uppsala.

– För oss är det viktigt att hålla kvar verksamheten ute i Björklinge och därför jobbar herrlaget just nu aktivt med ett fadderskap med flera ungdomslag. Vi vill vara en levande förening, säger Otto Simonsson.