– Det är inte optimalt kanske. Man kanske hade kunnat lägga VM senare för att trycka ihop två uppehåll till ett. Det blir lite hattigt, säger Siriusforwarden Evelina Sparf.

Sirius spelade sin senaste match mot Karlstad den 19 november. Sedan kom VM-uppehållet inte särskilt lägligt för Sirius som hade god form med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Mot SSL-jumbon Telge bör tabellsjuan Sirius ha god chans till tre nya poäng. Är vinst rent av ett måste för att nå slutspel i vår?

– Visst är det så. Det vore skönt att lämna några lag bakom oss.

Hur har ni tränat för att bibehålla formen?

– Vi har kört på som vanligt men med mer fys än innebandy. Vi har haft ett extra fyspass på helgen när vi brukar ha match annars.

24-årige Sparf hänger på i toppen av den interna poängligan med sina åtta poäng på tolv matcher. Hon är på god väg mot karriärbästa i Sveriges högsta serie.

– Man är aldrig nöjd men jag får spela mer nu än förra säsongen och trivs jättebra i min kedja med Agnes Wiklund och Anna Mattsson.

När blåsvart spelade träningsmatch mot tidigare Siriustränaren Marko Paloaaris Bele Barkaby fick laget lite problem på uppvärmningen – men matchen slutade med seger 8–1.

– När vi skulle börja värma upp på planen hade vi glömt vad vi brukar göra. Men det löste sig, säger Sparf och skrattar till.

Siriusforwarden meddelar att samtliga spelare är "tillgängliga och sugna på spel". Det gäller för Sparf och gänget att njuta ordentligt – när matchen är över dröjer det till 4 januari innan matchtröjan åker på igen.