Gustav Lindströms raketkarriär fortsätter i en rasande takt. För bara fyra år sedan spelade han division IV-hockey med moderklubben Östervåla. Nu har han skrivet på ett tvåårskontrakt med en av Sveriges bästa klubbar och får spela inför Sveriges största hockeypublik med en snittsiffra på nästan 9 700 åskådare per match från den nyss avslutande säsongen.

– Det har gått fort. Jag kommer ihåg när jag bytte från Våla till Almtuna J18 och tänkte på hur livet skulle se ut om fyra fem år. Och nu är jag här. Några tyckte att jag skulle in och spela med Almtuna redan innan J18 men jag var lite hemkär. Jag har tagit det i min egen takt, säger backen.

UNT skrev nyligen om Lindströms valmöjligheter. Då nämnde han att en handfull SHL-klubbar visat seriöst intresse inför kommande säsong. Han motiverar varför valet föll på Göteborg och Frölunda.

– Jag kände att det var det bästa alternativet. Det är ett bra ställe att vara på och jag kommer få en bra roll.

Vad har de sagt om din roll?

– Den blir ganska liknande som jag haft i Almtuna, men det gäller ju att prestera också. Om man kollar tidigare på vad de har gjort med unga spelare så är det ett ställe man kan lyckas.

Efter att "farsan pysslat om" honom blir det nu till att ta hand om sig själv, men det är han säker på ska gå bra.

Hur ser det ut ekonomiskt?

– Det blir lite bättre än tidigare. Det är kul att tjäna bra med pengar men det är inte nu jag ska göra det, säger han.

Lindström draftades av Detroit Red Wings 2017 redan i andra rundan som spelare 38 totalt.

För Almtuna blir förlusten av Lindström givetvis kännbar men samtidigt är man glada att man lyckats vara med och bidra i utvecklingen.

– Det är jättekul för Gustav och även för Almtuna att en spelare som har utvecklats hos oss och som har gått på ishockeygymansiet får ett kontrakt med Frölunda, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson.

Hur ska ni ersätta Lindström?

– Just nu har vi en dialog med ett flertal spelare, men jag kan inte säga några namn, säger Danielsson.

Almtuna kommer att få ersättning för Gustav Lindström. Det är oklart hur stor summa det blir.

- Det är olika kriterier som ska uppfyllas. Det är en totalpott för alla spelare som går från allsvenskan till SHL, och den summa som vi får beror bland annat på hur många spelare som tar det här steget.

Dessutom betalas ersättning ut vid bara ett tillfälle. Hade exempelvis Ludvig Nilsson gått från Almtuna till Brynäs nu efter säsongen så hade Uppsalalaget inte fått någon ersättning eftersom Nilsson redan gått från Modo (då SHL-lag) till Timrå.