Det var när det återstod runt åtta minuter av matchen (ställningen var 2–5) som Molin slog i backen efter en närkamp mitt ute på planen. Siriuskaptenen blev liggande på golvet inne i IFU Arena – och fick hjälp av ledare för att kunna ta sig av planen och ut i omklädningsrummet. Något mer spel blev det inte.

– Jag ramlade och slog axeln i golvet. Den hoppade ur led och sedan tillbaka. Vi ska åka till sjukhuset direkt nu och kolla upp och röntga det, säger den 19-åriga backen och grimaserar illa och får kämpa för att hålla tillbaka tårarna.

– Vi får hoppas på det bästa, men det är inget med nyckelbenet i alla fall och det är bra, fortsätter hon.

Artikelbild

| Evelina Sparf.

För fyra år sedan hade Molin en axelskada senast.

– Då hoppade axeln också ur led. Då tog det en vecka ungefär att komma tillbaka, säger Klara Molin.

Vad säger du annars om matchen?

– Jag tycker att det var bra energi i laget. Det var synd att vi inte fick in några fler bollar. Jag tycker att vi hade flera lägen som det bara var att trycka dit bollen. I slutet bjöd vi på några enkla mål, men det var ändå bra energi under matchen från vår sida.

Sirius tog annars rättvist ledningen 3.05 in på den första perioden genom Agnes Wiklund efter en aggressiv start. Sedan tog gästande Pixbo över allt mer och hann göra både 1–1 och 2–1 innan Sirius kom igång igen under den andra halvan av mittperioden. Därför kom inte Evelina Sparfs 2–2-mål på volley (efter 13.55) som någon jätteöverraskning. Kalla det ett konstmål.

– Vi hade ett bra anfall och snurrade lite. Sedan fick jag en jättefin passning av Virve (Bjerkefeldt) och det var väl lite tur ändå måste jag erkänna, men någon gång måste det hända, säger Sparf som drog till på "tennis".

Vad är viktigt att tänka på när bollen kommer farande så där?

– Att inte slå för tidigt tror jag. Min pappa har tjatat på mig att jag brukar slå för tidigt, men nu väntade jag en liten stund.

Inför den tredje perioden var ändå ställningen 3–2 till Pixbo efter ytterligare ett mål av Stephanie Boberg. Sirius inledde även slutperioden starkt, men i stället för en kvittering kom 2–4 och 2–5. Hemmalagets nyförvärv Maja Liljeroth reducerade till 3–5 i slutsekunderna.

– Jag tycker ändå att vi gjorde en bra match. Sedan var de lite hetare än oss på att slänga in bollarna på mål och ha lite fysik där framme och gjorde målen på det. Vi hade väl inte lika mycket trafik och lade inte in de där småbollarna som behövs för att få lite enkla mål. Det var vad som saknades i dag, säger Evelina Sparf.

Var det nervöst med tanke på att det var en premiär?

– Ja, det var det. Det var många i laget som gjorde SSL-debut, så det får man också ha med sig.