Det var i slutet av matchen mot AIK som Åhman Persson fick rejält ont. Sirius hade gjort sina tre byten och "Råp" spelade klart matchen trots uppenbara smärtor. Under måndagen svullnaden knäet upp och något spel i helgens match mot Malmö FF lär det inte bli – och kanske mer därtill.

– Han har haft problem med det knäet tidigare. Vi ska undersöka honom närmare under tisdagen, nu var det rätt svullet och svårt att testa. Han hade inget jätteproblem under matchen utan kunde spela vidare. Vi får se om svullnaden går ned nu och vi kan testa, men det ser ut som det kan vara något som kan hålla honom borta i veckan i alla fall, säger Sirius naprapat Anton Hagberg.

Kan det vara värre än så?

– Jag vill inte slå på stora trumman än, men det kan vara något som håller honom borta längre. Vi tar det under tisdagen, nu var det rejält svullet men han hade bra stabilitet i knäet i alla fall, säger Hagberg.

Sedan tidigare återfinns Jonas Lindberg, John Alvbåge och Daniel Jarl på Sirius skadelista.

– Lindberg var sjuk i dag när vi skulle testa honom, vi får se på torsdag hur han svarar. Alvbåge tar steg varje dag, men det gör fortfarande ont när han ska ta emot en boll. Det gäller att stegra det långsamt och han kommer inte att vara med mot Malmö som det ser ut.

Daniel Jarl har opererat sitt knä under lyckade former. Han kommer, om allt går enligt planen, vara tillbaka i fotbollsträning om en månad.