Ett krux som kan sätta käppar i hjulet på Sirius skrälljakt i slutspelet är skadorna. Sirius har på kort tid tappat två av sina tre bästa poänggörare i Sofie Paulsson och Evelina Sparf. Den ena smällen följde efter den andra. Och det handlar om knäskador i både fallen.

– Sofie gjorde en magnetkameraundersökning i måndags och får besked inom kort. Evelina ska göra en undersökning på tisdag nästa vecka. Tyvärr är säsongerna över för dem, säger tränaren Tobias Svensson.

Hur påverkar skadorna er?

– Läget kunde ha varit bättre än att vi skulle tappa de två inför slutspelet, men vi vann mot Karlstad med 6–2 utan dem. Det är tungt att tappa spelare men nu är det andra som får kliva fram. Vi är ett kollektiv i år och alla bidrar, säger Tobias Svensson.

Slutspelsplatsen är redan säkrad och Sirius avslutar grundserien med hemmamatch mot nästjumbon Telge på lördag. Även målvakten Jennifer Gräll har en fotskada som spökar. Hon kommer inte vakta målet i epilogen mot Telge, men det handlar mest om en försiktighetsåtgärd, menar Siriustränaren.

– Vi får se hur hon känner sig framöver, men hon kommer inte att starta mot Telge, säger Tobias Svensson.