Säsongen startade tufft för Sirius, men under våren har Uppsalalaget kommit tillbaka och nu lever drömmen om en slutspelsplats på allvar. Förra helgens match mot Dalen bjöd på dramatik, svett och tårar. För Evelina Sparf blev det ännu en tuff upplevelse från läktarhåll.

– I början var det jobbigt att inte kunna vara med och påverka. Speciellt när vi hade en sådan tuff start som vi hade i höstas, det var otroligt frustrerande. Nu har vi vunnit matcher, tagit viktiga poäng och kommit tillbaka som ett helt nytt lag, säger Siriusforwarden som har varit långtidsskadad då hon drog av korsbandet för över ett år sedan.

Den senaste matchen mot Dalen gick från att vara en match där Sirius hade läget under kontroll, till att bli en riktig rysare. Sirius gav praktiskt taget bort två mål och matchen slutade med ett straffavgörande där Amanda Ljunggren blev matchhjälte som den enda spelaren att göra mål. Uppsalalaget kunde till slut kamma hem viktiga poäng trots en tappad ledning.

– Den senaste matchen mot Dalen var jobbig att se från läktaren, men vi vann till slut en match på straffar, vilket vi aldrig gjort tidigare. Det ser jag som positivt.

Evelina Sparf började träna innebandy igen med Sirius för tre veckor sedan. Nu är längtan om att komma tillbaka större än någonsin.

– Jag får bara träna max tjugo minuter i taget till en början, men det är bättre än att inte få vara med alls. Och nu när vi har gjort en sån jäkla bra vårsäsong, blir man ju ännu mer sugen på att få spela match igen.

När får vi se dig på planen igen?

– Jag satsar på att vara tillbaka till nästa säsong. Den här säsongen känns inte aktuell att komma tillbaka till matchspel i. Det känns bättre att komma tillbaka till en helt ny säsong där jag kan börja om från början, i stället för att riskera ytterligare skador.

Med tre matcher kvar har Sirius sju poäng upp till slutspelsplatsen. Fredagskvällen match borta mot jumbolaget Örnsköldsvik ska inte sluta i något annat än tre poäng.

– Vi ska vinna den matchen, så är det bara. Det är lätt att komma dit med inställningen om att matchen kommer bli lätt med tanke på att de ligger sist. Men efter höstens start så tror jag inte att någon i laget tar den här vinsten för givet. Vi åker dit för att ge allt, säger Evelina Sparf.