Direkt efter matchen så skrev Gräll flera inlägg på twitter där hon vädrade sitt missnöje mot domarna i den aktuella matchen. För UNT berättar nu FBC-målvakten om sina känslor.

– Nivån är bedrövlig tycker jag och det har känts så i väldigt många matcher nu mot slutet, säger Gräll.

Vad är det som är dåligt?

– De släpper inte på för fem öre och matcherna blir sönderblåsta. Sedan tycker jag att vi har fått väldigt mycket mot oss som inte ens är avblåsningar egentligen, säger målvakten som nämner utvisningen i fredags på Evelina Sparf som ett exempel.

Enligt Gräll är domarna inte heller mottagliga för dialog under matcherna. UNT har tidigare matcher sett lagkaptenen Frida Bäfve ha snack med rättsskiparna under pauserna, men utan resultat.

– Det går inte att prata med domarna, de är inte öppna för dialog och vill inte höra på oss. Jag tycker att det är tråkigt. Vi och herrarna spelar samma sport, men domarna dömer helt olika.

Vad ska man göra?

– Jag tycker att man ska få smälla på. Domarna borde skickas på kurser eller vad som helst, de måste veta vad som gäller och det är inte alltid de vet det. När vi mötte Linköping blåste de frislag när Klara Molin gjorde sin backhandsving, då sade domaren att han inte hade koll på reglerna efteråt och bad om ursäkt. Det är jättekonstigt.

Gräll tycker även att just FBC Uppsala har domarna mot sig.

– Visst är vi ett lag som har gnällt mycket och gärna vill prata, men det känns som att domarna inte kommer till matcherna med öppet sinne. De kommer ihåg tidigare matcher och vi blir straffade för det.