Rospiggarnas störste stjärna trivs i Hallstaviksklubben. Han talar varmt om Mikael Teurnberg och om sina lagkamrater.

– Vi kör för att vinna guld, säger han.

Nu har inledningen på säsongen varit allt annat än smärtfri för Jason Doyle, som var inblandad i en krasch för ungefär en månad sedan. Han krokade ihop med Masföraren Linus Sundström och fördes med ambulans till sjukhus.

Artikelbild

| Unge Gleb Chugunov pratar inställningar med Jason Doyle.

– Jag är på väg tillbaka, men det har varit en "slow start" och inte alls som jag vill ha det. Jag är inte på topp. Än, säger Doyle i samband med Rospiggarnas träff med pressen på HZ Bygg Arena.

Doyle vet hur man kraschar – om man säger så. Det är åtskilliga gånger som han har haltat omkring i depåer över hela speedwayvärlden.

Han ger sig aldrig och vill vinna oavsett vilken tävling det är. Möjligen såg man att han höll igen litegrann (allt är ju relativt!) under hösten i fjol när han körde för att vinna VM-guldet, det guld han tappade 2016 just efter en krasch.

Att försvara sitt VM-guld är förstås ett av säsongsmålen. Ett annat är att ta guld med Rospiggarna – igen.

– Målet är att vinna. Först ska vi gå till playoff och sedan är allt möjligt. Vi har en del unga och snabba killar, så jag tycker att vi har bra möjligheter.

Sin egen form är inte orolig över.

Är den 70 procent av toppkapaciteten? Eller 80?

– Det är en bit kvar, säger han med ett leende.

När det gäller lagkompisarna i Rospiggarna öser han beröm över alla – inte minst sin landsman Max Fricke.

– Det är kul att ha honom i laget. Det är en snabb liten kille som har vunnit guld på junior-VM. Det är trevlig grabb också, säger en leende Doyle.

Nykomlingarna Samuel Masters (också han från Newcastle i Australien) och Robert Lambert från England kommer att bidra med många poäng om vi får tro Doyle.

– Lambert kan vara riktigt snabb, en av Englands största talanger.

Om Rospiggarna ska ta tillbaka SM-guldet krävs inte bara att reserverna och det så kallade mellanskiktet åker bra, man måste ha en superkanon när det drar ihop sig till nomineringsheaten.

Jason Doyle är en sådan superkanon.

Andreas Jonsson kan i sina bästa stunder matcha Doyle och därmed också de flesta i världseliten.

– Jag gillar att åka med "AJ", han är ett proffs ända ut i fingerspetsarna. Det är lugnt att köra tillsammans med honom, han har alltid koll på banan och en bra blick, säger Doyle innan han tvingas springa iväg för att hinna åka något varv till innan regnet tilltar.

Det kommer att bli ett par heta möten i sommar mellan nykomlingen Västervik och Rospiggarna – eller ska vi säga Nicki Pedersen och Jason Doyle.

De två gillar inte varann. Milt sagt. För tre år sedan var de lagkompisar (eller ska vi säga "lagfiender"?) i Dackarna. När Doyle kom till Rospiggarna på våren 2016 hade en del att säga om sitt nya lag – och sitt gamla.

– Här (i Rospiggarna) gillar jag alla. I fjol var det en del förare som det var lite svårt att jobba med ...

Han nämnde aldrig Nicki Pedersen vid namn, men allt var uppenbart.

I fjol körde inte Pedersen i Sverige, men nu är han tillbaka med besked. Många otroligt bra resultat under våren. Dock missar han troligen Västerviks premiär idag, tisdag, på grund av en skada.

Tisdag 29 maj möts Rospiggarna och Västervik på HZ Bygg Arena. Jason Doyle vs Nicki Pedersen. Något att se fram emot ...